Pagina 1 van 1

Superthrive ervaringen

Geplaatst: 17-05-2017 13:41
door Patrick
Hoi,

Ik ben benieuwd of iemand ervaringen heeft met Superthrive ?

Afbeelding

Geplaatst: 18-05-2017 22:17
door RdB
Nooit geprobeerd, zal het ook nooit proberen. Al die inhoudsloze kreten...hoog tellsell gahalte. Typisch Amerikaanse marketing: hoop gebral, geen inhoud. Op een ander forum hebben we wel eens getracht uit te vinden wat er in zit / zou kunnen zitten. Naast water een hoop geklets, je krijgt geen inhoudelijk antwoord.

Ruud

Geplaatst: 19-05-2017 00:50
door Michiel Janssen
Dat lijkt me niet zo raar dat ze niet zeggen wat erin zit. Toch lees ik het e.e.a. op andere forums over goede ervaringen met SuperThrive, m.n. als wortelhormoon. Ik las dat het 0,048% 1-naftaleenazijnzuur (NAA) bevat, 0,09% vitamine B1 en 25% opgeloste vaste stof. Wat precies is niet bekend maar vast sporenelementen, aminozuren en misschien ook wel wat suikers. NAA is een kunstmatig auxine plantenhormoon dat in veel stekpoeders zit. Het lijkt op het natuurlijke indool-3-azijnzuur. Ik denk dat het het proberen waard is, al zijn er verschillende vergelijkbare producten op de markt.

http://www.rv-orchidworks.com/orchidtal ... chids.html

Geplaatst: 19-05-2017 11:25
door Patrick
Een paar leden van de kring gebruiken het. Vooral bij nieuwe planten zeggen ze dat het goed werkt om nieuwe wortels te krijgen.

Ik heb ondertussen ook een klein flesje. Ik laat over een tijdje mijn bevindingen hier wel weten.

Geplaatst: 19-05-2017 22:52
door Antoon
Heb geen ervaring met superthrive.
Maar denk wel dat Rhyzopon en of Rhyzotonic dezelfde werking heeft.

Gr, Antoon.

Geplaatst: 17-07-2017 19:28
door Patrick
Na het nu een aantal keer gebruikt te hebben ben ik enthousiast! Ik heb het gebruikt bij nieuw gekochte planten die ik meestal vrij vlot een nieuwe pot geef en dan geef ik ze water met de juiste hoeveelheid. En mijn ervaring tot nu toe is dat er vrij snel nieuwe wortelontwikkeling plaatsvind.

Ook had ik twee planten gekregen zonder wortels. Ik heb met regelmaat het blad besproeid met een halve dosis, en na een paar weken komen er wortels :D

Natuurlijk weet ik niet hoe gegaan zou zijn zonder... maar met de ervaring die ik heb lijkt het wel positief te werken.