Risico

Gezellig kletsen over van alles en nog wat.
Plaats reactie
chintsai
Berichten: 111
Lid geworden op: 24-09-2017 21:17

Risico

Bericht door chintsai » 10-02-2019 13:09

Er zijn best heel wat orchideeën op de markt en ze zijn stuk voor stuk uniek met hun eigen onbeschreven schoonheid, maar er zijn ook prijzen verbonden aan orchideeën. Nu is mijn vraag hoe weet je nou wanneer een orchidee geen miskoop is in de zin van "zal deze mooie plant het overleven?", sommige mooie orchideeën zijn al gauw €40/€60 en andere weer €60/€80 en meer. Want waar ik ook kijk en hoor zijn er toch veel mensen die de orchideeën op niet de genoemde officiële leefomstandigheden houden en toch de prachtigste orchideeën krijgen jaren op jaren op jaren en dan heb je mensen die precies doen zoals geadviseerd wordt door kenners en dan gaat het gewoon gruwelijk mis.

Hoe zit dit nou, want het knaagt best al een tijdje aan mij deze vraag.

Bindi
Berichten: 1598
Lid geworden op: 12-03-2017 19:05

Bericht door Bindi » 15-02-2019 07:44

Chin. Begin nou gewoon met wat makkelijke planten, koop er bv wat bij een tuin centrum, ga daar mee aan de slag, zitten best hele leuke planten bij en je betaald er niet zo,n hoog bedrag voor, dus dan voel je het ook niet zo in je portemenee, mocht het fout gaan.
Ook kun je hier een adv zetten voor deelstukken, scheelt je ook veel geld.
Als je planten koopt, kijk dan gewoon welke je leuk vind, in een tuin centrum zie je ze bloeiend en dat helpt ook om een besluit te maken, dan denk je nou zeg die is lelijk, of zo hee die is mooi. en bijna alle planten kunnen in je venster bank :)
Wees niet bang om te starten met deze planten, gewoon ergens beginnen en wij helpen je echt wel verder, mocht je tegen problemen aan lopen.
Groetjes, Bindi


Kijk ook eens op mijn website: http://www.inlakechalakin.nl

Plaats reactie