Pagina 1 van 1

Geplaatst: 25-03-2019 22:31
door kleajmp
Mijn plant komt weer in bloei maar een groot deel van de bloemknopjes komt een bruin (persies afgestorven) bloempje uit. Weet iemand de oorzaak en de mogelijke solutie voor dit probleem?

Afbeelding

Alvast bedankt

Geplaatst: 26-03-2019 17:26
door Bindi
Zijn de wortels nog wel goed ?
geef je te veel voeding of te weinig ?
staat de plant boven de verwarming ? of in de zon ?
Dit wil ik eerst weten voor dat ik je antwoord kan geven :)

Geplaatst: 26-03-2019 18:56
door Marcel van den Berg
Welkom op het forum kleajmp.

Je kunt ook zoeken op Bud Blast, dat is namelijk een aardige omschrijving van waar je mee te maken hebt. :)

Geplaatst: 27-03-2019 17:04
door kleajmp
Bedankt voor jullie reacties, ik las even over "Bud Drops" en het is al heel wat duidelijker nu wat er zou kunnen gebeurd zijn.

Ik was namelijk een maand op reis en een vriend heeft voor de planten in huis gezorgd. Dat wil zeggen dat ze op een iets andere manier water zullen gekregen hebben en dat ze niet van dagelijkse chauffage hebben kunnen genieten. Moet wel zeggen dat de wortels vrij vochtig stonden wanneer ik thuis kwam...

Wat betreft "voeding" heb ik deze plant nog niet dikwijls voeding toegediend, ik denk 2x in zijn gehele bestaan. Zou ik dit dan best nog eens doen? Is gewone groene planten of tomatenvoeding ok?

Nog andere verzorgingstips?

Hieronder nog 2 fotos: van de plant in zijn geheel en van de wortels:
Afbeelding
Afbeelding

Geplaatst: 27-03-2019 21:27
door Bindi
Je kunt gewone planten voeding geven, al hoewel je bv in een tuin centrum ook orchidee voeding kunt kopen, geef daar de helft van de dosering van, die op de verpakking staat ivm verbranden wortels.
Maar je plant ziet er best goed uit hoor, wel jammer van de knoppen.

Geplaatst: 27-05-2019 22:30
door Gast
"kleajmp" schreef:Mijn plant komt weer in bloei maar een groot deel van de bloemknopjes komt een bruin (persies afgestorven) bloempje uit. Weet iemand de oorzaak en de mogelijke solutie voor dit probleem?
Ik kocht afgelopen maand een P. "Cancun" met 5(!) bloeitakken waar hier en daar ook zo\n knopje aan zat. Die zijn inmiddels verdroogd ern afgevallen. Vind het niet zo\n probleem. Er blijven genoeg knoppen/bloemen over.